Mercedes-Benz avertizează sute de mii de clienți privind un posibil risc de incendiu. Sunt afectate anumite modele GLE/GLS, Clasa C, Clasa E, Clasa S

Mercedes-Benz și-a informat clienții asupra unui defect tehnic care ar putea provoca un incendiu în anumite modele, adăugând că o rechemare nu este posibilă momentan întrucât componentele necesare pentru rezolvarea problemei nu sunt disponibile, informează CNN, care citează Reuters.

Problema ar fi cauzată de posibile scurgeri la pompa de apă, a anunțat marți concernul Daimler AG, care deține marca Mercedes-Benz.

Situația a fost expusă prima dată de cotidianul german Bild, care a publicat copia unei scrisori pe care Daimer ar fi trimis-o la aproximativ 800.000 de clienți afectați de defect. În scrisoare, compania spune că „riscul de incendiu nu poate fi exclus”. Daimler a confirmat ulterior că scrisoarea este autentică.

În scrisoare se mai spunea că piesele necesare pentru repararea problemei nu sunt disponibile imediat, drept urmare o acțiune de rechemare în service nu este posibilă pentru moment, însă ea va fi lansată când componentele vor fi obținute.

„Între timp, vehiculele afectate ar trebuie conduse într-o manieră prudentă și utilizate cât mai puțin posibil”, se mai arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *