Autoritățile din China le-au interzis jucătorilor de la echipele naționale să apară cu tatuaje

Ministerul chinez al Sporturilor a interzis tatuajele pentru jucătorii echipei naționale de fotbal și le-a cerut celor care au deja să le „îndepărteze”, relatează Reuters

De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să recâștige controlul asupra tinerilor și să impună anumite valori, opuse „decadenței morale” care ar veni din străinătate.

Este vizat și conținutul „vulgar” difuzat pe micul ecran și pe rețelele de socializare, care trebuie înlocuit cu valori „patriotice”. Prin urmare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul audiovizualului a cerut, în ultimele luni, criterii de frumusețe „corecte”, interzicerea bărbaților „efeminați” și a „influencerilor vulgari”.

Jucătorii echipei naționale a Chinei au acum „interdicție oficială de a-și face noi tatuaje”, a anunțat ministerul sportului, îndemnându-i pe cei care au deja să le „îndepărteze”, notează Mediafax.

„În circumstanțe speciale, tatuajele trebuie acoperite în timpul antrenamentelor și competițiilor”, a precizat ministerul, care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămâne o societate predominant conservatoare. 

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *