STB: Amenzile pot fi plătite direct la controlori, cu cardul bancar

Foto: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti

Societatea de Transport București vine cu noi schimbări. Instituția a introdus, încă de joi, posibilitatea ca suprataxa de 80 de lei să fie plătită şi cu cardul bancar, direct la controlori.

Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control, potrivit unui comunicat de presă.


Tranzacția se realizează prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale agenților de control.

Banca verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar pentru achitarea suprataxei, iar ulterior tranzacția este confirmată de aplicația mobilă, fiind certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului prin e-mail.


După finalizarea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă, care permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00, iar ulterior valabilitatea acestuia expiră.


Tariful suprataxei este de 80 lei, fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *