România, învinsă categoric de Norvegia la Campionatul Mondial de handbal din Spania

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 33-22 (17-11) în ultimul său meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

România a ţinut piept campioanei europene doar în primele 15-20 de minute, după care scandinavele s-au desprins pe tabelă şi au intrat la pauză cu un avans de şase goluri, 17-11.

Diferența a crescut după pauză, ajungând la 11 goluri (25-14, prima oară). Acesta fiind şi diferenţa maximă şi finală, după ce la un moment dat tricolorele se apropiaseră la opt goluri (25-17).

Golurile echipei antrenate de Adrian Vasile au fost marcate de Cristina Laslo 6, Crina Pintea 5, Nicoleta Dincă 3, Lorena Ostase 3, Bianca Bazaliu 1, Andreea Rotaru 1, Bianca Harabagiu 1, Laura Moisă 1, Alina Ilie 1.

În clasamentul final, Norvegia a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de România, 4 puncte, Kazahstan, 2 puncte, Iran, 0 puncte.

Primele trei clasate acced în grupele principale, cu punctele realizate în meciurile directe.

România, care va începe cu 2 puncte faza următoare, va evolua în Grupa principală II, din care mai fac parte Norvegia şi Kazahstan, din Grupa C, precum şi primele trei clasate în Grupa D, Olanda, campioana mondială en titre, Suedia, şi Porto Rico.

Programul și orele de start ale meciurilor României în grupa II principală

  • 9 decembrie: Olanda – România (ora 16:30)
  • 11 decembrie: România – Puerto Rico ( ora 16:30)
  • 13 decembrie: Suedia – România (ora 19:00)

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *