Cel puțin cinci persoane ucise și mai multe rănite de un bărbat înarmat cu un arc, în Norvegia

Foto: reuters.com

Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, notează AFP.

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat.

„Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise”, a adăugat poliţia.

Mai devreme, un responsabil al poliţiei locale, Oyvind Aas, făcuse cunoscut într-un briefing de presă că au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi în unităţi de terapie intensivă, dar, potrivit lui Oyvind Aas, nu există niciun indiciu că viaţa lor este în pericol. Unul dintre ei este un poliţist în liber care se afla într-un supermarket, unul din multiplele locuri unde s-a produs atacul.

„Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte”, a adăugat poliţistul. Niciun alt suspect nu este deci căutat.

Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat.

Potrivit canalului TV2, în general bine informat, presupusul autor al atacului este convertit la islam şi cu antecedente medicale – ceea ce autorităţile au refuzat să confirme.

„Având în vedere desfăşurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba despre un atac terorist”, a indicat Oyvind Aas.

„Suspectul nu a fost audiat şi este prea devreme să se comenteze motivele sale”, a adăugat el, precizând că anchetatorii păstrează „toate posibilităţile deschise”.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *