EXCLUSIV! Video- peste 5 milioane de euro pentru un șantier muzeu în centrul Bucureștiului! Lucrările ar fi trebuit finalizate în această toamnă

După mai bine de cinci luni de la închiderea liniei de tramvai, între Podul Basarab și B-dul Timișoara, lucrările de modernizare a 1,2 km de linie sunt abandonate.

În București, capitala României, este nevoie de un an pentru a moderniza un km de cale de tramvai. Mai exact, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București, blochează peste cinci luni o cale de rulaj vitală pentru București care traversează orașul. Pe B-dul Vasile Milea, între Pod Basarab si B-dul Timișoara, nu mai circulă tramvaiele, traficul este restricționar din cauza lucrărilor de modenizare a liniei.

La sfârșitul lunii mai, autoritățile locale au decis închideea liniei de tramvai pe bulevardul Vasile Milea pentru lucrări de modernizare.

Potrivit mobilitate.eu, în cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, șine, prinderi, amortizoare de zgomote și vibrații, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei de contact, înlocuirea firelor de la rețeaua de contact, inclusiv elementele de susținere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor și normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei. Conform informatiilor obtinute de mobilitate.eu, deși contractul pentru execuția lucrărilor are prevăzut un termen de 12 luni pentru finalizare, primăria capitalei împreună cu constructorii au convenit ca termen de finalizare, toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *