Au început înscrierile pentru Loteria Vaccinării. Cei 3 pași pe care trebuie să-i urmezi

Persoanele vaccinate cu schemă completă şi care deţin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza codului numeric personal pot participa, începând de joi, la „Loteria Vaccinării”, informează Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook.

Înscrierea pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro.

Potrivit sursei citate, după generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opţiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei paşi:

* să confirme că au citit şi sunt de acord cu regulamentul Loteriei,
* să confirme acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituţiilor organizatoare,
* să se înscrie la „Loteria Vaccinării”.

După parcurgerea celor trei paşi, doritorii vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi şi numărul unic de participare.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12,00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română, afirmă aceeaşi sursă.

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

  • 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
  • 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului naţional de vaccinare, respectiv în luna 3

„Se consideră schemă completă efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson. Dacă aveţi deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfaţa de vizualizare a certificatului (Secţiunea „Listă certificate”). Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate”, menţionează sursa citată.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *