Medaliaţii olimpici şi paralimpici vor primi recompensele în bani la finalul lunii septembrie

Foto: https://olympics.com

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat că sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice vor primi recompensele din partea statului la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, potrivit Agerpres.

„Sportivii medaliaţi încă nu au primit banii dar cred că la sfârşit de septembrie sau început de octombrie îi vor primi. Probabil că şi eu ca fost sportiv. Important e ca sportivii care au primit medalii să fie mulţumiţi”, a declarat Novak.

Întrebat cine îl va premia pe sportivul Eduard Novak pentru medalia cucerită la Jocurile Paralimpice, ministrul a spus: „Nu mai ajung la situaţia să mai aştept pe cineva. Aşa că ministrul va primi şi pe domnul sportiv şi am rezolvat şi treaba asta”.

România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

La Jocurile Paralimpice, România a a obţinut două medalii, una de argint, obţinută de ciclistul Eduard Novak, în proba de urmărire individuală, 4.000 m pe velodrom (categoria C4), şi una de bronz, cucerită de judoka Alex Bologa, la cat. 60 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *