Milioane de șoferi vor fi afectați. Modificări privind Legea RCA

Românii, inclusiv cei peste 8 milioane de șoferi, ar putea beneficia de prevederile unui proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea RCA. Proiectul urmează a fi dezbătut astăzi la Ministerul Finanțelor, conform digi24.ro.

Documentul include, printre alte prevederi și introducerea unui preț de referință orientativ în privința reparațiilor auto. Această măsură este considerată benefică de către 94% dintre șoferii chestionați în cadrul unei cercetări sociologice realizate pentru UNSAR de către IRES și ar permite o mai bună informare a celor care doresc să își repare autovehiculul – în ceea ce privește costurile. Măsura ar acționa ca un barometru și ar permite celor interesați să facă o alegere în cunoștință de cauză.

De altfel, un asemenea etalon există deja în multe industrii din România, inclusiv în ceea ce privește primele de asigurare RCA. Un alt exemplu este cel al prețurilor de pe piețele comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și a carburanților care sunt publicate în Monitorul Prețurilor.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *