Tudor Chirilă, critici la adresa președintelui Klaus Iohannis

Actorul Tudor Chirilă a fost invitatul Adrianei Nedelea, în emisiunea Piața Victoriei, alături de două dintre elevele care au protestat în fața Guvernului în prima zi de școală pentru o educație mai bună, potrivit stiripesurse.ro.

Școala e paralelă cu viața, crede Tudor Chirilă: “La sfârșitul școlii nu au competențe pentru a face alegeri în cunnoștință de cauză, alegeri profesionale, alegeri de viață, nu sunt învățați să gândească, nu li se permite să dialogheze, nu există toleranța pentru cel rămas în urmă, dimpotrivă, sunt invitați la meditații nefiscalizate”.

Care ar fi soluția, în opinia lui Tudor Chirilă: “Depolitizarea Educației presupune ca educația să iasă din logica mandatelor pe 4 ani. Eu cred că există specialiști în educație în România, cred că există oameni competenți, care nu fac parte din partide și care ar putea să primească pe mână educația pentru un mandat de 30 de ani.

Ei ar trebui să se prezinte în fața partidelor politice cu o viziune croită pe particularitățile modelului nostru cultural.
O viziune pe termen lung, aprobată de toate partidele, care ar trebui să-și ia mâna de pe educație ar trebui să fie implementată.”

Chirilă a comentat și Programul România Educată, despre care crede că este doar un proiect de imagine: “Este un proiect de imagine, în două mandate de președinte, Iohannis va lăsa educația așa cum a găsit-o, este doar un proiect de imagine la fel ca bicepsul în care se înfige seringa și el e Robocop, îi place chestia asta, pe nervii părinților, pe sensibilitatea copiilor, hai să ne uităm la abandonul școlar, hai să ne uităm la toți părinții care au plecat din țară, hai să ne uităm la numărul de copii care au fost lăsați pe mâna unor bunici care poate nu sunt neapărat educați, hai să ne uităm ce se întâmplă în familiile cu abuzuri.”

detalii pe stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *