Legea consumatorului vulnerabil, adoptată

Foto: cdep.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul legii consumatorului vulnerabil, care prevede ajutor pentru încălzirea locuinței și pentru consumul energetic al gospodăriei pentru anumite categorii sociale. Legea va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021, informează Agerpres.


Proiectul are ca obiect de reglementare stabilirea criteriilor de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie, a măsurile de protecţie socială pentru aceştia şi accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esenţiale ale gospodăriei.

Măsurile financiare sunt:

  • Ajutor pentru încălzirea locuinţei.
  • Ajutor pentru consumul de energie destinat acoperirii unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului.
  • Ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul unei locuinţe, de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum în locuinţă, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depăşite din punct de vedere tehnic şi moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic.
  • Ajutor pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la sursele de energie, se precizează în raportul comisiilor de specialitate asupra proiectului.

Potrivit proiectului de lege adoptat, ajutorul pentru încălzire se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat.

Citeşte întreaga ştire aici: Legea consumatorului vulnerabil, care prevede ajutor pentru căldură și curent, a fost adoptată. De când se aplică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *