Orban, anunț privind consumatorul vulnerabil, cei cu venit mediu net lunar de cel mult 810 lei/persoană în cazul familiilor și de 1.445 lei în cazul persoanelor singure

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că lunea viitoare va avea loc în coaliţie „discuţia decisivă” cu privire la forma finală a legii consumatorului vulnerabil.

„Trebuie gândite măsuri de sprijin pentru consumatorul casnic. Avem în dezbatere la Parlament şi chiar am discutat astăzi în coaliţie, luni vom avea discuţia decisivă, la care vor participa ministrul Energiei şi ministrul Muncii, pentru a stabili forma finală a legii consumatorului vulnerabil. Prin intermediul acestei legi, familiile cu venituri mai mici vor beneficia de o sumă de bani pentru a-şi achita factura în funcţie de venit pentru gaz, pentru energie electrică”, a afirmat Orban, la TVR1.

El a precizat că discuţiile au vizat faptul ca această lege să intre în vigoare de la 1 octombrie. „Şi de la 1 ianuarie să se poată plăti efectiv”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a subliniat necesitatea continuării înmagazinării în depozitele subterane a gazelor şi a creşterii producţiei de gaz. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *