Un nou tip de marcaj rutier va apărea în Capitală

Șoferii din Capitală vor întâlni, în maximum două luni, un nou tip de marcaj rutier pe marile bulevarde. Conducătorii auto nu vor avea voie să oprească pe acest spațiu, el fiind destinat exclusiv bicicliștilor, iar cine nu respectă regula va fi amendat cu 725 de lei și permisul îi va fi suspendat pentru 30 de zile, potrivit Digi24, care citează reprezentanți din Consiliul General al Municipiului București.

Noul marcaj rutier va avea o lungime de 3 metri și va fi aplicat pe spațiul ocupat acum de prima mașină care așteaptă la semafor. Șoferii nu vor avea voie să oprească pe acest spațiu, el fiind destinat exclusiv bicicliștilor. Ei se vor putea strecura printre mașini, se vor opri aici și vor pleca primii de la semafor.

Marcajul va fi aplicat pe asfalt cu o vopsea specială și va avea avea ca semn distinct o bicicletă.

Potrivit Codului Rutier, cei care vor opri pe marcajul destinat bicicliștilor și celor cu trotinetă vor putea fi amendați cu 725 de lei și le va fi suspendat permisul pentru 30 de zile. 

George Culda, vicepreședinte Federația Bicicliștilor din România: Decizia pare, când o privești așa în detaliu, bună. Dar în ansamblu, se pare că ar trebui mult mai multă atenție la realizarea infrastructurii mari. Trebuie realizată o rețea serioasă de piste, alei, etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *