Când se termină canicula! Încep vijeliile

Zilele de caniculă sunt pe final, însă căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată țara. Capitala se poate confrunta cu o furtună încă din această seară, potrivit digi24.ro.

Expertul climatolog Roxana Bojariu avertizează că astfel de treceri dintr-o extremă în alta pot apărea destul de des și îi sfătuiește pe oameni să urmărească toate actualizările meteorologice. Ea spune că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice ca cel de acum, dar nici nu poate exclude apariția unor schimbări neașteptate.

„De mâine începând (joi – n.r.) – încă mai avem caniculă mâine în sudul țării și în București – dar încep și instabilitățile în toată țara, inclusiv în București, din orele serii, ne putem aștepta la vijelii. Există o informare care ne spune că până sâmbătă dimineață întraga țară va fi sub aceste instabilități și vom avea iarăși vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice, episoade de grindină, intensificări de vânt. Așa că, dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile – în toată țara vin furtunile”, a declarat Roxana Bojariu la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *