Cătălin Drulă pregătește dizolvarea Metrorex

Foto: gov.ro

Conducerea Ministerului Transporturilor se pregătește să treacă la dizolvarea Metrorex, invocând pierderile mari ale societății de transport subteran din Capitală, scrie clubferoviar.ro.

Mutarea a fost pregătită încă de acum două săptămâni. ”Membrii Consiliului de Administrație, reuniți în ședința Consiliului de Administrație din data de 09.07.2021, stabilesc convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor pentru data de 23.07.2021 (ieri, vineri – n. red.), având ca punct pe ordinea de zi luarea unei decizii în conformitate cu dispozițiile art 153^24 din Lega societăților br 31/1990”, se arată în decizia semnată de președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Răzvan Andrei Terecoasă.

Dizolvarea Metrorex, pe baza Legii 31/1990, amânată pentru luni

Dar să  vedem ce se stipulează la articolul de lege invocat în această Hotărâre a CA al Metrorex, potrivit portalului legislativ Lege5.ro:

  1.  „Dacă consiliul de administrație, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situațiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societății, determinat ca diferență între totalul activelor și totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată.
  2.  Prin actul constitutiv se poate stabili ca adunarea generală extraordinară să fie convocată chiar și în cazul unei diminuări a activului net mai puțin semnificativă decât cea prevăzută la alin. (1), stabilindu-se acest nivel minim al activului net prin raportare la capitalul social subscris.
  3. Consiliul de administrație, respectiv directoratul, va prezenta adunării generale extraordinare întrunite potrivit alin. (1) un raport cu privire la situația patrimonială a societății, însoțit de observații ale cenzorilor sau, după caz, ale auditorilor interni. Acest raport trebuie depus la sediul societății cu cel puțin o săptămână înainte de data adunării generale, pentru a putea fi consultat de orice acționar interesat. În cadrul adunării generale extraordinare, consiliul de administrație, respectiv directoratul, îi va informa pe acționari cu privire la orice fapte relevante survenite după redactarea raportului scris”.

Cu alte cuvinte, negru pe alb, dizolvarea societății Metrorex. Deocamdată nu a fost luată o decizie, deoarece vineri ea a fost amânată pentru luni, însă intenția conducerii actuale a Ministerului Transporturilor, în frunte cu Cătălin Drulă (membrii AGA sunt numiți de el) este evidentă: dizolvarea Metrorex.

Citeşte întreaga ştire aici: EXCLUSIV. Cătălin Drulă pregătește dizolvarea Metrorex. Decizia finală va fi luată luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *