Aur la robotică pentru echipa României

Foto: Facebook

Echipa de Robotică a României a câştigat locul 1 la campionatul mondial de la Chicago. Cei 16 elevi au mers pe banii părinţilor în Statele Unite, unde au reuşit să învingă echipele Rusiei şi Americii, cotate drept cele mai bune din lume.

16 elevi au făcut parte din echipa care a reprezentat România la campionatul mondial de robotică din Statele Unite. Roboții creați de ei au fost atât de buni încât i-au învins pe cei concepuți de americani și de ruși. În față juriului, nimic nu a egalat creativitatea și inteligența românească.

Profesorul coordonator al echipei de robotică a României, Ionuț Panea: „Nu a existat niciodată când o echipa neamericană, o echipă străină să reușească să câștige campionatul mondial. Acum 5 ani de zile noi am reușit să jucam finala de campionat mondial, din păcate am pierdut-o. De atunci ne-am setat ca obiectiv să nu ne oprim.

Elevii au muncit luni de zile, iar primul prototip l-au terminat la finalul anului trecut. În probele de concurs, roboții trebuie să parcurgă mai multe trasee și să evite obstacole.

A fost o experiență unică deoarece a fost primul meu concurs internațional la care am participat și am și condus robotul. A fost dificil aș putea spune, dar cu adevărat minunat”.

Echipa de robotică a României are nevoie de bani ca să poată continua. Membrii acesteia fac un apel la companiile de IT să îi ajute cu sponsorizări.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *