Percheziții DNA la sediul USL Metrou și în mai multe locații, inclusiv la primăriile conduse de Piedone și Robert Negoiță

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, 16 percheziţii în Capitală şi alte două judeţe într-un dosar ce vizează fapte comise între 2018 şi 2021.

Percheziţiile au loc după ce Ministerul Transporturilor şi Metrorex au evacuat spaţiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală şi după ce, în primăvară, circulaţia metroului a fost blocată o zi din cauza unui protest al sindicaliştilor.

Ion Rădoi a fost acuzat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că se află în spatele protestului spontan care a avut loc în martie şi a blocat Bucureştiul.

Procurorii DNA fac percheziţii şi la Primăria Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiţă – PSD) şi Primăria Sectorului 5 (condus de Cristian Popescu – Piedone). Acestea sunt singurele primării care au refuzat să evacueze magazinele amplasate ilegal la metrou.

Informația privind perchezițiile a fost confirmată oficial de DNA, într-un comunicat în care nu indică, însă, nume de instituții și persoane. „Se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice”, scrie în comunicatul transmis, miercuri, de DNA.

Faptele vizate de anchetatori sunt: abuz în serviciu, trafic de influență, dar și zădărnicirea combaterii bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *