Reproșuri și atacuri directe în ședința PNL. Ludovic Orban, comparat cu Ceaușescu și Dragnea.

Foto: facebook.com/ludovicorban.ro

Continuă războiul în interiorul Partidului Național Liberal între cele două tabere care se confruntă la Congresul din septembrie.

„Am ales sa nu fiu în echipa atunci când dvs. ați ales sa trădați partidul. Ați cedat trei ministere competitorilor de la USR ca să obțineți poziția de la Camera Deputaților, dar mai mult ca să vulnerabilizați poziția PNL cu Cîțu premier”, i-a reproșat Sighiartău lui Orban, potrivit unor surse participante la discuții. 

Înaintea ședinței PNL, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a declarat și el că Ludovic Orban a „sacrificat” trei ministere. Rareş Bogdan i-a transmis și zilele trecute lui Ludovic Orban să înceteze să ducă „o campanie murdară” şi a spus că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. 

În ședința BEX lui Orban i s-a reproșat că nu este normal să îi numească trădători pe cei care nu sunt în tabăra sa.

„Partidul Național Liberal, din cauza dumneavoastră, e văzut ca un partid de trădători. Din momentul în care celălalt candidat și-a anunțat moțiunea, au început niște atacuri mizerabile. Nu mi se pare normal să îi numiți trădători pe toți cei care nu sunt cu dvs. Nu mi se pare normal să mergeți în teritoriu să spuneți colegilor noștri minciuni”, i-ar fi spus secretarul general.

Atacul lui Robert Sighiartău a fost unul dur, spun sursele citate, acesta comparându-l pe Orban cu Liviu Dragnea sau cu Ceaușescu.

„Ăsta e sindrom ceaușist. Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el. În loc de democrație liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.  Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, a mai spus Sighiartău, în ședința liberalilor. 

Secretarul General al PNL i-a mai transmis lui Ludovic Orban că ar trebui să „ieșiți din politică cu fruntea sus”.

Și deputatul Florin Roman a luat cuvântul în ședința BEX și i-a cerut fostului secretar general al Guvernului în perioada Orban, Antonel Tănase, să își ceară scuze pentru că a jignit colegii care susțin un alt candidat. 

„În partid voi spune oamenilor cum înțelegeți domnule Orban să duceți mai departe acest „festival al democrației”. O să spunem în teritoriu ce preț am plătit”, a spus Florin Roman.

Potrivit surselor citate, președintele PNL Ludovic Orban s-a rezumat să le transmită colegilor să fie „constructivi”.

„Fiți pozitivi, fiți constructivi, dați declarații numai de promovare a Partidului Național Liberal. O să am o discuție cu premierul să stabilim niște coordonte, care să nu afecteze printr-o radicalizare modul de organizare al campaniei”, ar fi spus președintele PNL, spre finalul ședinței.

După ședință, Ludovic Orban a declarat în fața presei că „voi face o campanie pozitivă, care are la bază viziunea mea despre PNL. Fiecare membru are deplina libertate de a-și stabili opțiunea. Eu contez pe colaborarea tuturor membrilor PNL, indiferent de opțiunea lor. Nu comentez ce primiți pe surse din ședințele PNL. Este o minciună (n.red. că a fost comprat cu Ceaușescu și cu Dragnea). Deciziile din PNL au fost luate de conducerea PNL”.


Citeşte întreaga ştire aici: Atacuri dure în ședința PNL. Ludovic Orban, comparat cu Ceaușescu și Dragnea. Orban: „Este o minciună”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *