FOTO! Primul Drum Expres din România, blocat de un cimitir

După urma de labă de urs, gândacul croitor, diferite specii de șopârle și broaște, construcția autostrăzilor și drumurilor expres este îngreunată de cimitire.

Constructorul primului tronson din drumul expres Craiova-Pitești a descoperit un sit arheologic unde se află un cimitir dacic. Ieri, Dan Păloiu, un localnic din Pielești, Dolj, a publicat pe Facebook, mai multe fotografii cu zeci de gropi unde se află mai multe schelete umane acoperite cu folie de nailon.
„Dis de dimineață am auzit o poveste de la o localnica din Pielești și care mi s-a părut destul de interesantă. Povestea suna așa : <> Toată dimineața m-am gândit la cele auzite și nu am avut pace până nu m-am dus acolo. Nu văzusem pe nicăieri o știre despre acest lucru și am alergat spre locul indicat. Ajuns acolo am rămas surprins să vad mult mai multe gropi cu schelete umane acoperite cu folii de plastic. Vântul lăsase descoperite câteva dintre ele. Suprafața cu gropi e foarte mare. Nu am reușit să aflu amănunte pentru ca acolo nu era nimeni”, a scris Dan Păloiu pe Facebook.

Cimitirul se întinde pe 800 m de traseu

Surse din șantier ne-au explicat că pe o lungime de aproximativ 800 m lucrările pentru tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Pitești sunt blocate din cauza unui sit aerheologic. “Pe o lungime de aproximativ 800 m este afectat șantierul drumului expres Craiova-Pitești, în apropiere de Pielești. La sfârșitul acestei luni trebuia să primim acel teren și să începem lucrările. Până nu se termină descărcarea arheologică nu se poate atinge nimeni de nimic pe cei aproximativ 800 m drum expres. Au cerut o extensie de timp, sperăm să primim acceptul pentru lucrări în luna septembrie. În prezent, în urma săpăturilor, arheologii descoperă în continure schelete umane”, ne-au declarat surse din șantier. Potrivit acestora, la finele anului 2022 se vor finaliza lucrările pentru cei 17 km din tronsonul 1 drum expres Craiova-Pitești.
Situl arheologic unde a fost descoperit cimitirul dacic este pe soluția nouă de traseu a tronsonului 1 din drumul expres Craiova-Pitești, autorizată anul acesta de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De la începutul anului a început descărcarea arheologică pe un sit nou și tot acolo este si un cimitir. Sursele citate spun că au fost găsite mai multe schelete, monede și bijuterii.
Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, cu o lungime totală de circa 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență. Tronsonul 1, în lungime de 17 km este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro

sursa foto: Dan Paloiu, facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *