Un spital din Botoșani are o maşină de spălat de 20.000 de euro pe post de bibelou

Foto: http://www.pneumobt.ro

De patru luni, Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoșani are o mașină de spălat modernă, de mare capacitate, pe care a cumpărat-o pentru a dezinfecta așternuturile folosite pentru pacienții cu boli infecțioase, inclusiv pentru cei care suferă de COVID. Cu toate acestea, mașina de spălat nu a fost folosită nici măcar o zi, relatează ziarul Adevărul.

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani este o unitate spitalicească aflată în subordinea autorităţilor locale şi care este destinată tratării bolilor pulmonare, cu precădere a TBC-ului. Pentru a dezinfecta eficient aşternuturile folosite de pacienţii cu boli infecţioase inclusiv a celor aflaţi în secţiaCOVID-19 înfiinţată anul trecut, conducerea spitalului a achiziţionat în 2020, o maşină de spălat ultra-modernă de mare capacitate tocmai din Italia. 

Odată ajuns aparatul la Botoşani, şefii spitalului şi-au dat seama că nu o pot folosi şi că, nimeni nu pare să se fi gândit la asta atunci când a fost comandată. De patru luni maşina stă nefolosită, într-o anexă, fiindcă reţeaua electrică a spitalului nu suportă sarcina electrică a aparatului industrial. Pentru a pune în funcţiune maşina de spălat este nevoie de o investiţie de minim 10.000 de euro.

„Principala problemă este că avem această maşină de spălat, dar nu o putem punem în funcţiune pentru că reţeaua electrică a spitalului nu face faţă capacităţii acestui aparat. Este necesară o maşină de spălat cu barieră septică, numai că punerea în funcţiune necesită investiţii suplimentare, bani suplimentari”, a declarat pentru ziarul Adevărul Costel Lupaşcu, managerul interimar al unității medicale.

Citeşte întreaga ştire aici: Spitalul din România care are o maşină de spălat de 20.000 de euro pe post de bibelou. Nu o poate pune în priză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *