Serviciile publice ale Primăriei Satu Mare, digitalizate din fonduri europene

foto:https://www.facebook.com/primariasatumare

Primăria Satu Mare a semnat contractul pentru realizarea unui nou proiect finanțat din fonduri europene care vizează digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice.

Potrivit publicației stiriletransilvaniei.ro, valoarea proiectului este de 2,6 milioane de lei și are ca obiectiv digitalizarea și implementarea de soluții soft pentru simplificarea procedurilor către cetățeni, prin migrarea serviciilor de tip ”analog” (hârtie, apel telefonic, deplasare personală) pe platforme digitale: desktop (site) și mobile (app).

De asemenea, proiectul urmărește dezvoltarea și extinderea sistemelor existente, interconectarea tuturor serviciilor într-o singură platformă ,,self-care” precum și deschiderea mai largă către cetățeni, introducând servicii specifice pentru cetățenii cu deficiențe de vedere sau de alt tip.

,,Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor publice. Ne dorim ca acestea să fie ușor de accesat pentru sătmăreni, prin modalități electronice. Dorim să reducem birocrația în mod concret, prin aplicații funcționale și echipamente care să permită gestionarea și rezolvarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Un alt scop al proiectului este digitalizarea proceselor de administrare a documentelor necesare prin interconectarea sistemelor de back-office (sistem de încasări, managementul documentelor) pentru a facilita funcționarea platformei publice.

,,În acest proces de digitalizare este esențială interconectarea bazelor de date ale instituțiilor, pentru ca cetățeanul să depună un document o singură dată și să poată fi accesat de acolo și de celelalte servicii care au nevoie de el”, a explicat primarul.

sursa: stiriletransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *