Digi24: Profesor de matematică din România, de etnie romă, a ajuns consilier local în Newcastle

Nicu Ion, un profesor de matematică de etnie romă din Constanța, care a emigrat în Marea Britanie, a fost ales consilier local în Newcastle, potrivit digi24.ro.

Nicu Ion, un profesor de matematică din România stabilit în Newcastle, a fost ales consilier local din partea Partidului Laburist la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia. Bărbatul este de etnie romă și a vrut să lupte cu prejudecățile și să-și ajute comunitatea. Iar succesul de acum îl face să-și dorească să candideze și la alegerile parlamentare.

„Bună. Eu sunt Nicu Ion și sunt candidatul Partidului Laburist. Deci, nu uitați, pe 6 mai votați Nicu Ion, Partidul Laburist. Urmăriți pagina mea de Facebook, pentru mai multe mesaje!” – așa și-a început campania electorală Nicu Ion, un constănțean care s-a stabilit în Marea Britanie acum 9 ani. Și-a luat soția și fetița și a decis să înceapă o nouă viață în Newcastle, unde a fost acceptat ca profesor de matematică la un colegiu. Iar acum doi ani, s-a hotărât să intre în politică.

Într-un interviu acordat Digi24, Nicu Ion a explicat de ce a vrut să facă acest pas: „Doream să aduc la cunoștința autoritătilor locale faptul că există o comunitate românească, formată în majoritate din romi, care nu erau reprezentați, nu aveau o voce în viața publică”.

A ales Partidul Laburist, care e de centru-stânga, orientat spre politici sociale, și care încurajează participarea minorităților în viața publică

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *