Răzvan Burleanu a anunțat când va avea loc primul meci cu sistemul VAR în fotbalul românesc

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că dacă formalitățile legate de sistemul VAR vor decurge cum trebuie, din sezonul viitor Liga 1 va beneficia de sistemul de arbitraj video.

„Acum o săptămână s-a trimis un draft de contract de la CCA către LPF. În aceste zile se fac ultimele modificări pe acest contract, astfel încât în zilele următoare să putem să-l semnăm. Furnizorul de tehnologie şi deţinătorul totodată de drepturi tv şi-a luat obligaţia de a trimite simulatoarele în România la finalul lunii mai sau cel târziu începutul lunii iunie, astfel încât în continuare să ne menţinem în obiectivul de a avea o implementare de VAR în martie 2022, odată cu începerea play-off-ului şi play-out-ului din Liga I”, a explicat Burleanu.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat de asemenea că termenul pentru introducerea sistemului de arbitraj video VAR este începutul play-off-ului/play-out-ului din sezonul viitor.

Campionate din Europa unde sistemul VAR este prezent deja de ceva timp: Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța, Olanda, Belgia, Portugalia, Cehia, Polonia și Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *