Dispare dosarul cu şină

Dosarul cu şină şi documente şi drumurile la sedii direcţiilor de asigurări şi servicii sociale vor deveni istorie în câţiva ani, acestea urmând a fi înlocuite cu dosare electronice şi un singur punct de contact pe un portal al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), potrivit unor planuri anunţate de ministrul muncii, potrivit avocatnet.ro.

La baza digitalizării acestor proceduri ar urma să se afle un hub de servicii publice electronice, ce va integra toate informaţiile privind serviciile şi beneficiile sociale din România, implementarea lui fiind estimată pentru finalul anului 2023.

„Interacțiunea beneficiarilor cu Ministerul (Ministerul Muncii, n.red.) și instituțiile aflate în subordine și coordonare se va realiza astfel printr-un singur punct de contact, pe portalul ministerului. Oamenii nu vor mai avea nevoie să vină la ghișeu pentru a depune cererile de beneficii de asistență socială și servicii sociale, dosarele cu hârtii vor deveni dosare electronice și vor putea fi consultate oricând online. Mai mult, implementarea Hub-ului de servicii înseamnă și crearea unei platforme de interconectare între minister și instituțiile din subordine”, afirmă Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

detalii pe avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *