Klaus Iohannis, despre dosarele penale ale liberalilor ieșeni Alexe și Chirica: Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că este cazul ca PNL să „reacționeze politic” la problemele penale ale liderilor politici locali de la Iași, în caz contrar urmând să aibă o discuție cu ei, potrivit Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat cu privire la cazurile preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi primarului Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, în cazul cărora a început cercetarea penală.

„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o vor face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă vocea sa mai contează în PNL, Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

În ianuarie, DNA a început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Mediului Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Luni, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei. Potrivit unor surse judiciare, Mihai Chirica are calitatea de inculpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *