Centrele de vaccinare din mașină: soluția pentru creșterea ratei de imunizare?

În ultimele zile, în mai multe orașe din țară au fost deschise centre de vaccinare drive-through, în scopul creșterii ratei de imunizare. Rezultatele măsurii par îmbucurătoare, mai mulți cetățeni alegând să se imunizeze la aceste centre.

Primul astfel de centru a fost deschis la Deva, în urmă cu câteva zile, unde în weekend s-au imunizat peste 1200 de persoane. Pentru ca lucrurile să decurgă în ordine, au fost organizate patru fluxuri de vaccinare în care lucrează cinci medici, opt asistente, trei registratori, tineri voluntari de la Crucea Roşie, dar şi poliţişti, angajaţi ai ISU şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, menționează digi24.ro.

Și la Cluj-Napoca a fost deschis un astfel de centru, potrivit publicației știriletransilvaniei.ro.

Cum se desfășoară vaccinarea

– cetățenii vor fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj.

– se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil (link AICI). Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare.

– ulterior, persoanele vor fi ghidați către zona de vaccinare.

– vaccinarea se realizează direct în mașină.

– datele cetățenilor vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

– după vaccin, persoanele vor fi ghidate în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical.

– în acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul.

Astăzi, Primăria Arad a început, de asemnea. amenajarea unui centru de vaccinare anti-COVID-19 în parcarea unui hipermarket din municipiu.

Cei interesați să se imunizeze vor primi vaccin produs de Pfizer și nu trebuie să-și facă programare în prealabil.

“Pregătim centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Real/Remarkt – Jumbo. În acest centru vaccinarea se va face fără programare, direct în maşină, cu vaccin Pfizer. Dacă mergeţi la cumpărături de Paşti, durează doar 15 minute să vă imunizaţi”, a anunțat viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, potrivit știriletransilvaniei.ro.

Platforma oficială de vaccinare gestionată de autorități încurajează, de asemenea, doritorii să aleagă aceste centre pentru imunizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *