Un avion de vânătoare MiG-21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș

Un avion militar MiG-21 LanceR care făcea un zbor de instrucție s-a prăbușit marți după-amiază în județul Mureș, iar pilotul a reușit să se catapulteze. Aeronavele MiG 21 sunt în dotarea Forțelor Aeriene Române de mai bine de jumătate de secol.

Avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat, este conștient și acuză dureri lombare.

A fost solicitat un elicopter SMURD.

Aeronava s-a prăbușit foarte aproape de baza aeriană.

Aeronavele MiG din dotarea MApN sunt fabricate în Rusia și sunt foarte vechi. La începutul acestui an, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații. 

În urmă cu doi ani, în timpul unui spectacol aviatic, un alt MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Atunci, pilotul a decedat.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea ce a dus la acest accident aviatic.  Până la aflarea motivului, toate aeronavele de acest tip rămân la sol.

ACTUALIZARE 20.45 Pilotul Andrei Criste, care s-a prăbuşit cu avionul de vânătoare MiG 21 în judeţul Mureş, a fost adus marţi, în jurul orei 19.00, la Bucureşti, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Starea lui de sănătate este stabilă. Pilotul a fost preluat cu o ambulanță și transportat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *