Regina Elisabeta a stat singură la funeraliile soțului ei. Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani

Image Licensed to i-Images Picture Agency. The Royal Family curtsey as Queen Elizabeth II arrives for the funeral of Prince Philip, The Duke of Edinburgh, at Windsor Castle. The funeral of Prince Philip, Duke of Edinburgh, Guard Room Roof, Windsor Castle, Berkshire, UK - 17 Apr 2021,Image: 606183054, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Membrii familiei regale britanice au oferit sâmbătă un exemplu în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de pandemie, potrivit digi24.ro.

Astfel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să stea singură în timpul funeraliilor soţului său Philip, care au avut loc sâmbătă după-amiază în capela St.George. Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. La sfârșitul slujbei religioase, sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost coborât în „Royal Vault”, cripta din capela St. George.

Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Trupurile celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.
Participanții la slujba din capelă au păstrat distanţa unii de față de ceilalți, fiind aşezaţi la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Așa se face că regina Elisabeta, care de la începutul pandemiei se izolase cu prințul Philip la castelul Windsor, a rămas singură în strană, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere.

Camerele de filmare nu i-au putut capta expresia chipului, însă alţi membri ai casei regale care au apărut în imagini aveau feţele triste. Nora cea mică a reginei, Sophie, contesă de Wessex, a fost surprinsă plângând în capelă. Și soțul ei, prinţul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei şi ai prinţului Philip, a fost văzut punându-şi mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase. Apoi a fixat cu privirea sicriul tatălui său.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *