TENSIUNI! Rusia a transferat 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră

Rusia a transferat 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor cu SUA, transmit marţi EFE și Agerpres, citând un comunicat de presă al armatei ruse.

Potrivit comunicatului menţionat, deplasarea a 15 nave – între care trei canoniere şi opt nave rapide de desant – face parte din procedura „de rutină” de trecere în revistă a capacităţilor forţelor armate ruse la încheierea sezonului de iarnă.
SUA au comunicat pe cale diplomatică vinerea trecută Turciei trimiterea a două nave de război în Marea Neagră în conformitate cu prevederile tratatului de la Montreux (1936), care acordă Ankarei controlul asupra Strâmtorii Bosfor.

Navele americane vor rămâne în zonă până la data de 4 mai, după cum a transmis Washingtonul.

SUA continuă să trimită şi avioane de recunoaştere în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre, iar miercurea trecută două bombardiere americane au realizat misiuni în Marea Egee. Creșterea tensiunilor dintre Washington și Moscova are loc pe fondul masării de trupe rusești la granița cu Ucraina, manevră amplu criticată atât de SUA cât și de Uniunea Europeană.

Moscova a avertizat marți Statele Unite să stea departe de Rusia și Crimeea, spunând că riscul de incidente este foarte mare.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *