Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precizări despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia bolnavilor de COVID-19 şi a paturilor ATI disponibile şi suplimentate şi a precizat că a solicitat tuturor DSP-urilor să îi furnizeze toate documentele pentru avizarea TIR-urilor ATI, după tragedia de la Spitalul Victor Babeş, unde au murit trei pacienţi.

În cadrul conferinţei de presă Vlad Voiculescu a subliniat că sistemul sanitar este suprasolicitat, oamenii sunt obosiţi şi anumite echipamente pot fi la limită dar asta nu justifică producerea unei tragedii.

„Am solicitat avizul de funcționare unității mobile de terapie intensivă. Direcția de Sănătate Publică a eliberat pe 9 aprilie avizul de funcționare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri.

Unitatea mobilă ATI respectă normele de igienă și sănătate publică
Din punct de vedere al raportului, în urma evaluării documentației unitatea mobilă terapie Intensivă respectă normele de igienă și sănătate publică. Am solicitat de asemenea, Direcțiilor de Sănătate Publice să prezinte toate avizele de funcționare a acestor unități mobile, iar o echipă a Agenției Naționale a Medicamentului și dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă care este coordonată de către Parchet în acest moment.

Conform raportării zilnice a spitalelor astăzi avem 1687 de paturi ATI avizate de DSP și suplimentar adică 1582 avizate plus 105 paturi suplimentare. Dintre acestea 50 sunt patru destinate copiilor, de asemenea o parte din aceste paturi se află în spitale cu alte specializări precum oftalmologie, obstetrică etc.

Pe de altă parte, există un număr de 50 de pacienți ATI confirmați sau suspecți COVID internați în acest moment în plus față de paturile anunțate inițial.

Astăzi în toată țara avem 846 de pacienți în UPU, avem 20 de pacienți intubați şi 134 de pacienți pe ventilație non invazivă, iar în București avem 189 de pacienți în unitățile de primiri urgențe, cinci pacienți intubați și 44 de pacienți pe ventilație non invazivă”, a spus Vlad Voiculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *