Rapperul DMX a murit la vârsta de 50 de ani

(Photo by Prince Williams/Wireimage)

Cântărețul de muzică rap DMX a murit, vineri, la o săptămână după ce a suferit un atac de cord, relatează Business Insider.

Muzicianul în vârstă de 50 de ani, pe numele său real Earl Simmons, a fost dus la spital și internat într-o secție de terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord în data de 2 aprilie. Acesta s-ar fi produs din cauza unei supradoze, conform presei americane.

De sâmbătă, artistul era ventilat artificial și s-ar fi aflat într-o „stare vegetativă” cu activitate cerebrală minimă.

Pe numele său real Earl Simmons, rapperul american a avut multe probleme cu substanțele interzise și a fost internat de câteva ori în clinici de reabilitare. În 2016, el a mai trecut printr-un eveniment similar, când a încetat să mai respire și a fost resuscitat într-o parcare.

DMX și-a făcut un nume în hip-hop la sfârșitul anilor ’90, cu hituri precum „Get at Me Dog” și „Party Up (Up in Here)” – piesă de pe cel mai bine vândut album al său, „… And Then There Was X”, din 1999.

Cu 5 milioane de exemplare vândute, albumul a câștigat cinci discuri de platină și a fost nominalizat la cel mai bun album rap la premiile Grammy din 2001.

Primele sale cinci albume au debutat pe locul 1 în topurile Billboard. Muzicianul a vândut de-a lungul carierei peste 23 de milioane de albume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *