Noi doze de vaccin Anti-Covid ajung azi în țară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, joi, vor ajunge în ţară 134.400 doze de vaccin Moderna, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a precizat CNCAV.

Până în prezent, au fost recepţionate în ţară 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 4 februarie au fost administrate 258.141 persoanelor programate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *