Raed Arafat: „Un lockdown era mai eficient”

Raed Arafat a anunţat că noile măsuri de restricţie pentru combaterea pandemiei au fost impuse pe baza unor studii de mobilitate a populaţiei făcute în Franţa, potrivit romaniatv.net.

Raed Arafat spune că măsura de a nu mai circula după ora 20 a fost adoptată după ce Franța a impus restricționarea circulației începând cu ora 18. Şeful DSU spune că în România nu au fost făcute astfel de studii „Am vorbit mai mult de Franța care a făcut astfel de analize când a luat decizia de a reduce ora de mobilitate până la ora 18 inițial, acum este la ora 19.
România, la 10.000 de locuitori, are mai puţine decese comparativ cu foarte multe tări din Uniunea Europeană. Inclusiv cu Statele Unite unde sunt cifrele mai mari”, a spus şeful DSU, potrivit AlephNews. Raed Arafat, întrebat dacă un nou lockdown nu era mai eficient: Are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios
Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a afirmat că un lockdown total nu a fost luat în calcul de autorităţi pentru că, deşi ar avea efect pentru limitarea numărului de cazuri de Covid, ar avea şi un serios impact asupra economiei.
”Problema lockdown-ului total…are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, vineri seara, după ce a fost întrebat dacă nu ar fi fost mai eficient un lockdown pentru 20 de zile, decât restricţiile impuse recent privind orarul magazinelor şi limitarea circulaţiei oamenilor după ora 20.00.

detalii pe romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *