Sute de mii de bucureșteni vor fi afectați. Trebuie să plătească 10 lei pe lună pentru colectarea gunoiului

gunoi

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, apreciază că tariful pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor propus de operatorul de salubritate este „destul de mare”, menţionând că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a apreciat că acesta este „insuficient” fundamentat, arată Agerpres.

„Din păcate, tariful transmis de către operator, care se află în consultare publică, este unul destul de mare. Am cerut şi o opinie de la ANRSC, autoritatea care verifică tarifele acestea, şi am primit un răspuns cum că acest tarif este insuficient fundamentat. Avem un consilier local care a pus nişte întrebări absolut legitime către operatorul de salubritate, la care nu am primit încă răspuns. Întrebarea era cum s-a format acest tarif şi de ce se ajunge la 850 de lei tona de deşeuri, care s-ar traduce în costurile pe care le-ar plăti cetăţenii.

Drept urmare, pentru că nu vrem să aprobăm un tarif pe repede înainte, ci vrem să fie un tarif corect – care să îi permită operatorului să plătească salarii, să facă şi profit, dar pe de altă parte nici cetăţenii să nu plătească ceva mult prea mare şi mult mai mare decât se întâmplă în alte sectoare – neavând încă aprobat un tarif corect pentru cetăţenii Sectorului 2, ne vedem puşi în situaţia ca pe o perioadă limitată să finanţăm acest serviciu de salubritate prin această taxă a persoanelor care nu au contract”, a arătat edilul într-o intervenţie live pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *