Primăria care ar putea impune taxă de parcare pentru motociclete și scutere

Administrația din cel mai mare oraș al Franței caută soluții de impune plata parcării pentru motociclete și motoscutere, potrivit economica.net.

Cei care au vizitat în ultimii ani frumosul Paris știu cât de aglomerat este traficul și cât de multe vehicule pe două roți se strecoară periculos printre mașini pe marile bulevarde. În ciuda dimensiunilor reduse, aceste vehicule au devenit acum o problemă și din cauza spațiului ocupat atunci când nu sunt utilizate. Motocicletele și motoscuterele sunt parcate pe străzile înguste, pe trotuare și chiar în parcuri, iar spațiile alocate au devenit insuficiente.

În acest context, primăria din capitala Franței are în plan reducerea zonelor de staționare destinate vehiculelor pe două roți pentru a „readuce natura în oraș”. Pentru a duce la îndeplinire acest deziderat oficialii din Paris au în plan construirea de parcări subterane pentru acestea, însă costurile majore pe care le implică o astfel de măsură sunt greu de acoperit. Tocmai de aceea David Belliard, viceprimarul Parisului, a dezvăluit intenția instituției de a impune tarife de parcare pentru motociclete și motoscutere.

detalii pe economica.net

foto: nwradu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *