Parlamentul australian a adoptat legea care obligă Facebook și Google să plătească conținutul media

Legea a fost adoptată la câteva zile după ce și Facebook a ajuns la un acord cu autoritățile, după ce inițial a blocat publicarea de linkuri către articole de ştiri din mass-media locale sau internaţionale, relatează Agerpres, care citează agenția France Presse.


Parlamentul australian a adoptat legea cu ușurință, în urma acordului încheiat cu Facebook, dar și cu Google, care acceptase deja noile reglementări. Legea deschide calea pentru ca acei doi giganți din domeniul tehnologiei să investească zeci de milioane de dolari în acorduri pentru conţinut local. În același timp, scrie sursa citată, legea s-ar putea dovedi un model pentru rezolvarea conflictelor dintre giganţii tehnologici şi autorităţile de reglementare din întreaga lume pentru a echilibra relaţiile dintre mass-media tradiţionale, aflate într-o mare dificultate financiară, şi giganţii care domină internetul şi captează o parte semnificativă a veniturilor din publicitate. Guvernul australian a declarat că legea va garanta că organizaţiile de presă „sunt compensate în mod echitabil pentru conţinutul pe care îl generează, contribuind astfel la menţinerea vie a jurnalismului de interes public în Australia”.

Citeşte întreaga ştire aici: Parlamentul australian a adoptat legea care obligă Facebook și Google să plătească conținutul media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *