Procurorii DNA au deschis dosar penal pentru un contract paralel încheiat de o Administrație din curtea primarului Clotilde Armand pentru ridicarea gunoaielor

Scandal gunoaie Sectorul 1, Clotilde Armand

ALERTĂ în Sectorul 1: DNA intră pe fir în cazul contractului paralel încheiat de Clotilde Armand pentru ridicarea gunoaielor

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar penal şi a solicitat documente de la Primăria Sectorului 1, în scandalul gunoaielor rămase pe străzi în luna decembrie 2020.

Procurorii anticorupţie vizează contractul încheiat în luna decembrie de ADP Sector 1 cu o firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi, în contextul în care serviciul este deja delegat către Romprest.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a rezolvat temporar criza gunoaielor din Sectorul 1, în luna decembrie, prin încheierea unui contract cu o altă firmă, deşi primăria avea deja un contract cu firma Romprest. Demersul primarului a fost contestat de Romprest, legalitatea contractului fiind sub semnul întrebării.
În luna decembrie a anului trecut, „munţi” de gunoaie zăceau abandonate pe străzile Sectorului 1 din Capitală, în urma neînţelegerilor dintre Primăria Sectorului 1 şi firma Romprest, concesionarul serviciului de salubrizare în sector. După o perioadă în care gunoaiele au reuşit să stârnească inclusiv nemulţumirea primarului general Nicuşor Dan, primarul Clotilde Armand a anunţat că gunoaiele vor fi strânse de Administraţia Domeniului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *