Zeci de mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei. Peste 1.000 de mașini numai pe Domeniul Schiabil Azuga

Mii de turişti se află, sâmbătă, în staţiunile de pe Valea Prahovei, la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniile schiabile formându-se cozi care se întind pe zeci de metri.

La Cota 2000 din Bucegi, pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, un telescaun s-a oprit din cauza unei defecţiuni tehnice, iar cei 110 turişti aflaţi în instalaţie la acel moment au fost coborâţi după ce a fost pus în funcţiune motorul de rezervă, care funcţionează pe motorină.

La Sinaia, oameni stau la coadă pentru a urca în telegondolele care urcă la Cota 1400 şi către pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000, iar conform estimărilor administratorilor domeniului schiabil, în jur de 2600 de persoane au urcat pe munte până la ora transmiterii acestei ştiri.
Aproximativ 110 turişti aflaţi în Telescaunul Soarelui au rămas blocaţi, timp de un sfert de oră, din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţie, a declarat pentru News.ro Cătălin Ticu, director al S.C. Transport Urban Sinaia SRL.

Si la Azuga sunt aproximativ 10.000 de turiști, administratorul pârtiilor ne-a explica că peste 1.000 de mașini au fost în parcările de pe Domeniul Schiabil Azuga.
Pe domeniul schiabil al staţiunii ,Pârtia Carp este deschisă, însă administratorii acesteia atrag atenţia asupra faptului că aceasta este foarte dificilă, fiind destinată exclusiv schiorilor avansaţi. În plus, pârtia are porţiuni cu gheaţă şi sunt zone cu ceaţă.
news.ro

foto: emunte.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *