Video. Dosar penal în cazul muncitorilor forestieri bănuiţi că au scos patru ursuleţi dintr-un bârlog

Foto: WWF Romania

Poliţiştii harghiteni au identificat patru muncitori forestieri din judeţul Neamţ care sunt bănuiţi că au scos patru pui de urs dintr-un bârlog, în zona Gheorgheni, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Cercetările au fost declanşate după ce pe Facebook a apărut o înregistrare video cu mai mulţi bărbaţi care scot din bârlog patru pui de urs foarte mici şi se distrează pe seama lor.

Sursa video: www.youtube.com

„În urma primelor verificări efectuate şi a colaborării operative cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, s-a stabilit că aceste imagini ar fi fost realizate în judeţul Harghita, pe o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Privat Gheorgheni. De asemenea, au fost identificate şi persoanele posibil implicate, fiind vorba despre 4 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 51 de ani, toţi din judeţul Neamţ, muncitori forestieri la o societate comercială de profil din judeţul Neamţ”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Compartimentul de Presă din cadrul IPJ Harghita.

Sursa citată a precizat că în cauză s-a întocmit dosar penal, pe de o parte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor, potrivit Legii 205/2004, iar pe de altă parte sub aspectul comiterii infracţiunilor de perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie, precum şi deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă, prevăzute de OUG 57/2007.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *