Zeci de mii de bucureșteni îngheață în Drumul Taberei. Nimeni nu își asumă nimic

Temperatura agentului termic de furnizare în cel mai mare cartier din București, Drumul Taberei, în condițiile de ger, este de 36-37 grade, apa în calorifer. Oamenii sunt  revoltați pentru că temperatura din apartamente nu trece de 17 grade.

Zeci de mii de bucureșteni nu au căldură, în prezent, în cartierul Drumul Taberei, apa caldă din calorifere nu depășește 37 de grade.
Conform reglementărilor, agentul termic din calorifere trebuie să fie furnizat la o temperatură de 55 de grade. RADET nici măcat nu încălzește apa la temperatura corpului uman. „În vremurile bune așa erau temperaturile, peste 50 la caldură, apa caldă undeva la 45… acum este un dezastru… pe lângă ca livrează nimic, mai facturează.
Ca pe timpul lui Ceaușescu, macar atunci… nu aveam nici căldură nici curent… se dădea la industrie, acum… care industrie?
Sau e un aranjament gigantic între furnizorii de termoficare și de curent electric să stârnească oamenii cu facturile? Pentru ca daca nu ai căldură în casa esti forțat să pornești aparate electrice. Sau e o campanie subtil ascunsa sa meargă lumea către centrale”, ne-a explicat un locatar. Cu toate interesele care revin de aici în nici un mandat pe administrare locală a Capitalei dupa 1990, nici un partid nu a demarat un proiect amplu, coerent și sistematic de remedierea a infrastructurii de termoficare.

foto: https://www.quickshop.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *