Șeful SMURD la TVR – Anunț important despre dozele de vaccin

Raed Arafat face declaratii de presa la Palatul Victoria, miercuri, 7 august 2019. Inquam Photos / Alexandru Busca

Mulţi se întreabă cum vor fi distribuite cele două vaccinuri Pfizer şi Moderna, cum va şti un pacient că este imunizat cu acelaşi vaccin şi când primeşte a doua doză. Jumătate din dozele pe care le primeşte România la fiecare tranşă rămân in congelatoare pentru rapel, a explicat, la Tema Zilei, şeful DSU, Raed Arafat.

„Dacă, de exemplu, eu m-am vaccinat ieri cu Pfizer BioNTech, eu a doua doză pe care o primesc trebuie să fie de la PfizerBioNTech. Nu poate să fie de la altul”, a declarat Raed Arafat la TVR.

„Asta este clar că așa este recomandat. Din cauza asta, o parte din doze, jumătatea dozelor care vin și sunt distribuite – jumătate este păstrată în congelatoarele de -80 pentru a doua injecție”, a explicat Raed Arafat.

„Deci când eu m-am vaccinat ieri, când colegii mei s-au vaccinat ieri de la IGSU, de la DSU, pentru fiecare dintre noi este deja a doua doză păstrată la congelator, cum spuneți, și va fi scoasă în data de 1 februarie. Deja astăzi am primit hârtia de programare pentru data de 1 februarie, ora 12.00, ca să fac rapelul”, a detaliat șeful DSU.

detalii pe stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *