Pastilă care împiedică transmiterea COVID-19.Cum se administrează

Cercetătorii au găsit și alte modalități de a opri răspândirea COVID-19. Austriecii vin cu o propunere inedită: o pastilă care le este administrată celor deja infectați și care îi împiedică să transmită mai departe virusul, conform tvr.ro

Rodul cercetării inițiate la Universitatea din Graz încă de la declararea stării de pandemie este o tabletă care face inactive coronavirusurile din cavitatea bucală. Persoana infectată nu va mai putea astfel să îi contamineze pe alții.

Pastila care se dizolvă în gură are la bază un principiu cunoscut, deja utilizat în tratamentul anti-coagulant. Acționează ca un fel de capcană întinsă virusului, îl păcălește – după cum explică specialiștii. Andreas Kungl, cercetător: Virusul are nevoie de două puncte de sprijin pentru a invada un organism. Pe de o parte, receptorul ACE2, clasic, dar pe lângă acesta are nevoie de încă unul, îl numim co-receptor. Noi venim şi i-l propunem virusului într-o formă solubilă, virusul îl primește, este înconjurat de co-receptor, apoi crede că a ajuns la punctul de sprijin corect, nu mai pătrunde și astfel își pierde capacitatea de infectare.

detalii pe stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *