Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează de valorile democratice

Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează de valorile democratice

Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează de valorile democratice

Deputatul european, Siegfried Vasile Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European denunță derapajul Parlamentului Republicii Moldova de la valorile democratice:

„Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene prin deciziile adoptate nedemocratic și netransparent.

Condamn decizia majorității parlamentare din Republica Moldova de a adopta Legea bugetului de stat precum și alte legi importante în mod netransparent, fără să respecte procedurile parlamentare democratice și fără să țină cont de amendamentele opoziției.

Legile adoptate vor avea un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova. Aceste legi sunt contestate de reprezentanții societății civile, de opoziția din Republica Moldova precum și de partenerii internaționali.

Prin modul în care au fost adoptate aceste legi, Parlamentul Republicii Moldova și-a pierdut din credibilitate în fața partenerilor europeni și o va recâștiga doar întorcându-se pe drumul respectării legii, a constituției și a valorilor democratice europene.

Fac, așadar, un nou apel la majoritatea parlamentară din Republica Moldova să renunțe la deciziile luate netransparent și la limita legii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *