INCREDIBIL! Se văd primii km din autostrada Comarnic-Brașov

După 16 ani de la semnarea primului contract pentru autostrada Comarnic-Brașov, Ministerul Transporturilor anunță inaugurarea a cica 6 km din autostrada care ar trebui să lege Capitala de Transilvania.


Lucrările pentru Autostrada A3 Râșnov – Cristian în lungime de 6.3 km autostradă + 3.56 km drum de legătură au demarat în primăvara anului trecut. Valoarea totală a proiectului este de circa 140 milioane de lei,
118.02 milioane de lei, fără TVA, constructorul este asocierea Alpenside SRL-Specialist Consulting. Termenul pentru finalizarea proiectului este luna mai 2021.

Odiseea autostrăzii Comarnic-Brașov a început în perioada 2004, când fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, anunța că, la sfârșitul anului 2006, românii vor circula pe autostradă de la ComarnicBrașov. Până acum, contractul a fost reziliat de trei ori.
Primul contract de construcție a celor 58 km de autostradă a fost reziliat în 2005, după care, în 2010 și 2015, alte două contracte pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov au fost reziliate din diverse motive.
Anul trecut, fostul guvern condus de Viorica Dăncilă anunța că această autostradă ar putea fi construită de un consorțiu de firme din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *