Video! Stadiul autostrăzii Sebeș Turda. Un Aktor grăbit pe lotul 2

Pe autostrada A10 Sebeș Turda, Aktor a crescut mobilizarea în ultimele săptămâni, lotul 2 ajungând la circa 80% în ceea ce privește progresul lucrărilor, potrivit site-ului ziarulunirea.ro.

Grecii de la Aktor asfaltau astăzi, în tandem cu două finisoare, la kilometrul 34, nu departe de podul peste râul Mureș de la Rădești. Reamintim faptul că în vară antreprenorul lotului 2 a adus două echipe de asfaltatori din Grecia, iar de curând, au mai adus circa 10 muncitori care lucrează în zona viitorului nod rutier Teiuș.

Aktor a adus o echipă de muncitori din Grecia și pe bucovinenii de la BAXCOM
Grecii, după ce și-au suplimentat în mod constant capacitățile de producere a balastului stabilizat și al asfaltului, din organizarea de șantier de la Beldiu, unde dețin două stații de balast și trei stații de asfalt, au reușit până la această dată să asfalteze peste 20 de kilometri din cei 24,5 cât are tot lotul. În acest ritm, probabil, spre finalul anului aproape tot lotul 2 va „vedea” asfaltul.

Ultima supratraversare la care nu sunt ridicate grinzile, pe lotul 2, este zona viitorului nod rutier Teiuș, la supratraversarea căii ferate. În acest punct, antreprenorul, are o mobilizare fără precedent, nu mai putin de 90 de muncitori, majoritatea structuriști, lucrând la: ridicarea pilelor, armături, grinzilor de susținere, și la suprabetonări. Pasajul peste calea ferată de la kilometrul 26 are o lungime de circa 250 de metri cu elevație de 12 metri, în luna decembrie a acestui an, urmând să fie ridicate grinzile metalice. Acestea au fost deja aduse în șantier și depozitate chiar în apropierea liniei de cale ferată.

detalii pe ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *