Emisiunea Drumurile Noastre-0 km de cale ferată electrificată după ’90

Chiar dacă România a reușit să construiască aproximativ 770 km de autostradă din 1990 până astăzi și zero km de cale ferată electrificați, pentru următorii 30 de ani, statul român își propune să protejeze mediul înconjurător, până în anul 2050 să avem neutralitate climatică.

Oficialii europeni au anunțat că peste 70% din gradul de poluare provine din transportul rutier și numai 1,6% de pe calea ferată eletrificată.
Astăzi nu avem nicio stație de încărcare mașinsi electrice, Guvernul, Ministerul Transporturturilor, Compania de Drumuri nu are un plan, program pentru a dezvolta o rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice. Abia în primăvară a fost demarată o licitație, în prezent, blocată din cauza unor contestații.
Nimeni nu face nimic, joc de glezne, stăm și stăm de mai bine de 30 de ani, privim în viitor. Contestațiile și birocrația au adus calea ferată în colaps, cel mai ecologic mod de transport din lume. Astăzi vorbim și de Drumul groazei, celebra autostrada Comarnic-Brașov, dar și de tot ce înseamnă Coridor IV feroviar, București-Brașov-Sighișoara-Simeria-Arad-Curtici.


Invitați
Anca Dragu-fost ministru al Finantelor-candidat USR-PLUS senat-studio
Catalin Doscas-jurnalist buletin.de- skype
Bogdan Toader-fost președinte CJ Prahova-candidat PSD pentru C. Deputatilor-telefon
Benedek Zacharie-deputat UDMR-comisia de Transport-candidat pentru UDMR-C Deputatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *