VIDEO-Emisiunea Drumurile Noastre- „Cenușăresele” Ministerului Transporturilor-Faliment pe calea ferată

Stefan Etves

Calea ferată, a doua armată a țării, este tot mai aproape de colaps, CFR Marfă este obligată să achite datorii de peste 500 milioane de euro, CFR Călători încheie acest an cu pierderi de peste 100 milioane de euro, iar CFR SA nu este în stare nici măcar să modernizeze Gara de Nord, principala poartă feroviară a României.


Soarta CFR Marfă rămâne în continuare incertă, mai ales că, Comisia Europeană a cerut recent anularea programului de concordat, care ar fi putut salva operatorul național. O fi interese în spate? Nu stim, dar vom încerca să lămurim dedesubturile în această emisiune cu distinșii invitati;
La CFR Călători a avut loc acea majorare de capital. Dar, tot mai multi se întreba dacă nu s-au creat astfel premisele ca aceasta societate să pățească exact ca CFR Marfă acum cativa ani.
Există un patern comun în spate, se vrea numaidecat vulnerabilizarea sau chiar eliminarea operatorilor feroviari de stat din România?
La CFR SA, cea mai mare parte a bugetului este destinat salariilor angajatilor, într-un număr comparabil cu cei din Armata.
Toată Europa merge către acel ,,Green Deal,, adică reducerea spre zero a emisiilor de carbon, a poluării. În schimb, România parca o ia în direcția contrară. Proiecte de linii neelectrificare (Otopeni!), tergiversarea realbilitării liniei București-Giurgiu si zero kilometri de cale ferată electrificați după 1990.
Invitati
Președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu,
Președintele FEDERATIEI SINDICATELOR TRANSPORTATORILOR FEROVIARI din ROMÂNIA – Maxim Rodrigo Gabriel,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *