Emisiunea Drumurile Noastre-B1 TV Magistrala M8, finalizată în anul 2096

După nici o lună de la inaugurarea celei mai așteptate lucrări de infrastructură din București, linia M5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei, 10 stații de metrou și 7 km de linie, emisiunea Drumurile Noastre a descoperit că magistrala M8, care ar putea fi dată în folosință peste 76 de ani, aceasta dacă lucrările la magistrale, ar începe anul acesta, se intersectează cu stația Parc Drumul Taberei.

În stația Parc Drumul Taberei, pe partea spre Romancierilor, peronul în direcția Eroilor, este o linie care duce direct în peretele din beton. Dragi bucureșteni, acea linie este este Magistrala M8. Putem spune că au început lucrările la Magistrala M8.
Pentru M5 care are 7 km utilizabili din cei 14, s-a întârziat cca. 9 ani. Bun. Considerăm punctul de plecare ca fiind anul 2020.

  • Pentru magistrala M6 (1Mai – Aeroport Otopeni) care are 14,2 km lungime, se estimează o întârziere de 18 ani.
  • Pentru magistrala M7 ( Bragadiru – Voluntari) care are lungime de cca. 30 km, se estimează o întârziere de peste 38 de ani.
  • Pentru magistrala M8 (Crângasi – Dristor) care are o lungime de 17 km, se estimează o întârziere de 20 de ani.
    Știind că magistralele vor fi construite una dupa alta, nu una odată cu alta, ne propunem să adunăm întârzierile. Deci: 18 + 38 + 20 = 76 de ani. Cel puțin teoretic, magistrala M8 va fi dată în folosință peste 76 de ani, aceasta dacă lucrările la magistrale, ar începe anul acesta. Deci, vom merge cu metroul de la Parcul Drumul Taberei până la Ghencea, în anul 2096. În concluzie trebuie să mai avem puțintică răbdare. Nu?
    Despre metrou, cel mai important mijloc de transport din Capitala, despre mentenanța de lux pentru garniturile de metrou și despre salariații din subteran am vorbit cu

Ion Radoi-Lider de sindicat Metrorex
Doru Cireașa-jurnalist Club Feroviar

foto: dc360.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *