Primii km din cea mai așteptată autostradă din România prind contur

Lucrările pe primul lot al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, sunt realizate în proporție de peste 30%, constructorul a început structurile legat de tot ce înseamă poduri.

Şantierul autostrăzii Sibiu şi Boiţa, în lungime de 13 km, a fost a fost inaugurat în primăvara acestui an, lucrările fiind realizate de austriecii de la Porr. Conform CNAIR, constructorul a realizat toate lucrările pentru trecerea animalelor, în prezent se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi, cât și la structuri. Chiar dacă termenul de finalizare prevăzut în contract este luna martie 2023, oficialii Copmaniei Naționale de Administrare a Infrastructurii spun că pe primii km din Sibiu-Pitești se va circula în 2022.

La capătul celălalt, pentru lotul 5, Pitești-Curtea de Argeș, în lungime de aproximativ 30 km, italienii de la Astaldi sunt aproape de a finaliza proiectul și organizările de șantier. Lotul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu, Pitești-Curtea de Argeș, este construit de ASTALDI SPA pentru 1,75 miliarde de lei, fără TVA. La începutul lunii iunie a început proiectarea, termenul de finalizare a celor 30 km de autostrada fiind 2025, respectiv 12 luni proiectare, 48 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție ofertată de Astaldi este de 120 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *