Nicuşor Dan: O să avem o iarnă cu mai multe avarii la termoficare decât în 2019

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat luni că în această iarnă se vor înregistra mai multe avarii decât în iarna precedentă, din cauza învechirii reţelei şi a faptului că în timpul verii nu au fost făcute reparaţiile necesare.

„O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019, pentru că reţeaua este cu un an mai veche şi pentru că nu s-au făcut în această vară – din cauza contextului electoral – nu s-au făcut reparaţiile necesare. Aţi văzut cifrele oficiale pe care le-a furnizat Elcen. S-a triplat – din cauza scăderii presiunii date de găurile din reţea – cantitatea de apă faţă de 2016 pe care ei trebuie să o injecteze în reţea, pentru ca presiunea să rămână la nivel tehnic dorit. Mai mult decât atât, ne apropiem de limita maximă tehnică la care se poate injecta apă în reţea. În mod clar o să fie mai greu decât în iarna trecută”, a spus Nicuşor Dan luni, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a vorbit şi despre îmbunătăţirea comunicării cu bucureştenii, astfel încât acestora să li se răspundă la apeluri şi să existe termene rezonabile de remediere a avariilor.

„Având fondurile europene, suntem optimişti că putem să semnăm contractul de finanţare, începând din această primăvară să începem să facem lucrările de schimbare a reţelei”, a adăugat primarul general ales.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *